Wednesday, September 30, 2009

NUR KASIH FENOMENA INTERNET

Fakta rasmi membuktikan bahawa hits Nur Kasih melalui internet mencecah 600,000 - jauh mengatasi 'show' lain yang biasanya 20,000-30,000.
Berikut adalah SMS yang saya terima daripada penerbitnya, Filmscape Sdn Bhd :
Fyi, today, I had a mtg with Alt Media and made the below findings about Nur Kasih :-
1. The show is a phenomenon as far as they are concerned!!
2. For ep1-15, they have 1,734,793 unique users, of which 1,233,474 are from aug alone.
3. For 1 eps in aug, (don't know which one) there were 600,000 unique users!!
4. 25,000-30,000 per month is their normal hits, which works out for 6,000-7,000 per eps!
So CONGRATULATIONS!!!!
Berikutan SMS di atas, saya tiada komen melainkan "Alhamdulillah".

6 comments:

Indera said...

tahniah2 to entire team of nur kasih. hats off!!. maizura tau tak iklan rokok kat tv skunk sapa directornya?cam style kabir bhatia je?
btw, iklan tu mang besh laaa!!

selamat hari raya!

Maizura Mohd Ederis said...

Terima kasih, Indera. Pasal iklan tu nanti saya tanya Kabir. Kabir memang shoot commercial jugak, tapi rokok tu tak pasti lah.

puteri_kebayan said...

congrats!!!

ainishamsi said...

salam, tahniah untuk kejayaan nurkasih.saye mmg peminat setia nurkasih. drama bersiri yang dengan sarat mesej secara halus dan bukan dibuat-buat. :)

tapi saye ada kemusykilan, untuk 2 3 episod yang terbaru ni, nampak macam pengolahan dan cara persembahan nurkasih agak berbeza. malah sedikit kurang dari biasa. bila diperhatikan, skrip masih sama, mutu lakonan juga masih sama.

tak tahulah kalau ni saye sorang je yang perasan. dan tak silap sebab ada 2 pengarah, jadi yang episod yg latest ni pengarahnya bukan khabir ye?

maaf, sekadar bertanya. terima kasih

Maizura Mohd Ederis said...

Ainishamsi,

Arahan NK dibantu oleh faisal ishak, pengarah yang pernah mengarahkan pelbagai drama popular dan memenangi anugerah.

Tirah said...

Salam.

saya juga adalah salah seorang peminat setia nur kasih.

setelah saya baca komen Ainishamsi, saya akui bahawa saya menyokong pandangan beliau mengenai pengolahan dan cara persembahan yang sedikit berbeza di dalam 2 3 episode terbaru. Lain pengarah lain sentuhan barangkali. :)

akhir kata, tahniah untuk kejayaan ini.