Thursday, September 26, 2013

DAHLIA DI RIA PULA...ISNIN-RABU, 6 PETANG

Salam semua,

Bertemu kembali setelah lama saya tidak menjenguk ke blog sendiri.

Sekadar mahu memaklumkan bahawa drama tulisan saya sebelum ini, "Dahlia" yang tamat siaran di Astro Mustika HD [Saluran 134] pada bulan puasa  lepas, kini di ulang siar pula di Astro Ria [Saluran 104] jam 6 petang, setiap Isnin hingga Rabu, mulai 16 September.

Bagi mereka yang tidak melanggan saluran Mustika HD atau sukar menonton secara atas talian [online] disebabkan hal-hal tertentu, silakan menonton drama siri ini  buat pertama kali di Astro Ria. Setakat ini, sudah enam episod [2 minggu] di ulang tayang.

Semalam, saya berkesempatan mendengar taklimat di Astro tentang prestasi drama-drama yang bersiaran di slot Mustika HD. Slot ini baharu diperkenalkan pada tahun lalu yang perintisnya adalah Adam & Hawa [adaptasi dari novel bertajuk sama karya Aisya Sofea], diikuti Sehangat Asmara, juga adaptasi dari novel bertajuk sama karya novelis yang sama.

Selepas Dahlia, sedang bersiaran sekarang adalah Jodoh Itu Milik Kita yang diadaptasi dari novel bertajuk sama karya Sara Aisya.

Dahlia merupakan satu-satunya karya asli [original story] yang bersiaran di slot ini dengan menampilkan genre yang berat dan isi kandungan dewasa. Manakala 3 drama sebelum dan selepasnya adalah adaptasi daripada novel popular dengan genre ringan untuk golongan muda mudi dan remaja.

Selamat menonton Dahlia sekali lagi, ya!

No comments: