Monday, June 16, 2008

Mencari Novel

Sejak Tangisan Bulan Madu (TBM) 'The Series' ditayangkan, ramai juga yang tercari-cari novelnya. Ada yang pernah membacanya dulu tetapi sudah lupa. Ada yang belum membacanya. Untuk makluman semua, sekuel Tangisan Bulan Madu diterbitkan oleh tiga penerbit berlainan : TBM 1 - Creative Enterprise Sdn Bhd. Sila kunjungi Kedai Creative Enterprise di No 38-1, Jalan Bangsar Utama 1, Bangsa Utama, KL. TBM 2 - Diwangsa Publications & Distributors. Penerbit ini sudah 'tutup kedai'. Jadi, novel kedua ini memang sukar dicari di kedai-kedai kerana sudah tidak dicetak lagi. TBM 3 & 4 - Khalysa Publications & Distributors. Syarikat ini dimiliki oleh pengarangnya, Samsiah Mohd Nor. Sila hubungi beliau melalui e-mel sam0965@yahoo.com TBM 5.....?

20 comments:

acik ah said...

puan, saya memang teringin benar nk baca semua koleksi novel2 TBM ni tp tak berkesempatan lg nak cari..tambahan pula, dok kt ktn ni tak byk gedung2 buku yg besar. saya nak tahu boleh ke kalau saya dptkn semua koleksi TBM di satu tempat aje..boleh tlg recommend tempatnya di kl?Tq

Maizura Mohd Ederis said...

tks acik ah. Sy harap dapat hubungi Samsiah dan berurusan dengan beliau melalui e-mel seperti di atas. Mungkin beliau boleh usahakan.

Faiza said...

salam Pn.Maizura...

terima kasih di atas comment puan di blog saya...:-)puan,saya nak tanya puan skit..sekarang
ni drama tangisan bulan madu yg bersiaran kat tv tu episode yg ke berapa ye puan??...episode yg hr rabu 18 june tu,yg razlan sedang melukis wajah amira kat tepi pantai tu,then bertembung dgn amira...
terima kasih puan maizura...saya pun dalam proses nak mencari kesemua siri novel tangisan bulan madu tu...

all the best puan maizura!!!!...:-)

Maizura Mohd Ederis said...

Faiza,

18 Jun episod 10. Maknanya ada lagi 20 episod. Teruskan menonton ya!

Faiza said...

terima kasih puan maizura di atas info yg diberi...really appreciate it...sudah tentu saya akan terus menonton drama tangisan bulan madu ni...salam maju jaya buat puan maizura dan tenaga kerja drama tangisan bulan madu ni ya...:-)

tak sabar saya nak tengok 20 episod yg akan datang ni!!!!....:-)

Anonymous said...

salam.. puan, saya pun mmg teruja nk memiliki novel TBM ni... so, mcm mana cara saya nk dptkn coz rata2 saya cari dh abis stok...

Maizura Mohd Ederis said...

Mungkin boleh hubungi pengarang Samsiah Mohd Nor melalui e-mel di atas?

Maizura Mohd Ederis said...

Mungkin boleh hubungi pengarang Samsiah Mohd Nor melalui e-mel di atas?

ayrisha said...

i had all 4, but it was my collection long time ago. when i was a student, i bought all series at somewhere of book shop at PKNS shah alam. but i dont know now if still available or not. pn maizura is correct, maybe u guys can ask the author herself.

fiza said...

hai kak maizura.... erm... citer ni mmg best, pelakon2 pon best. erm... fiza takde semua collection tu, ada TBM 1 jer... hehehe... yang kedua tu rasanya pinjam kawan...

akak, fiza ada tulis short story, bertajuk "Lepaskan Matahari" percubaan pertama utk org yang tiada pengalaman langsung dalam bidang penulisan... harap akak boleh membantu, sebab terlalu byk kekurangan... still study cmana nk hasilkan tulisan yg bisa menyentuh dan menggunakan bahasa yg lebih baik mungkin... :)

K said...

Novel Tangisan Bulan Madu 1 juga boleh didapati secara online di laman web CESB. Klik sini

marla said...

salam puan,
puan tak nak terbitkan buku novel nih versi puan pulak? actually secara peribadi saya menunggu kemunculan novel TBM versi puan.

Maizura Mohd Ederis said...

Tks Marla. Memang ada terfikir tp tak begitu serius. Dan memang dah ada penerbit novel yang suarakan tentang ini. Cuma masalahnya masa sy agak sibuk.

Maizura Mohd Ederis said...

Tks Marla. Memang ada terfikir tp tak begitu serius. Dan memang dah ada penerbit novel yang suarakan tentang ini. Cuma masalahnya masa sy agak sibuk.

marla said...

puan, buat ler iyer...and then kalu dah ada i nak beli direct from you with ur signature lagik...orait tak..btw...vcd nyer bila nak keluar...rasa tak puas tengok sekali...
apa apa pun puan reconsider lah bab novel nih ek...

all the best

fairil haniza said...

puan, saya peminat TBM dari sekolah lagi, before diadaptasi ke layar perak pun, saya dah cuba cari koleksi TBM. yg ada pd saya sekarang TBM 1 and TBM 4 saje.lagi 2 tak dpt cari. dah cuba email pada khalysa publications but takde stok juga..boleh tlg info bgmana saya boleh dptkan kedua2 buku tersebut...
by the way, nak komen sikit, TBM versi tv, bagi saya tak berapa "touching" compare novel..mcm ada something yg kurang..

Maizura Mohd Ederis said...

Tks faril haniza atas sokongan. Mungkin Khalysa dah tak cetak lagi novelnya. Tks ats komen. Akan diperbaiki kelemahan di masa akan datang, InsyaAllah. Doakan ada sekuel TBM 2 spy kami dpt memperbaiki mana yg kurang.

kkk said...

salam saya da lama tak tgk blog kak Mai...taniaah semakin dpt sambutan..cuma arapkan TBM2 menjadi dan kekalkn sumer pelakun asal dan lg bagus krew2 yg asal..

semoga berjaya saya doakan tuk tbm2 series...

fizah said...

sya nk cri novel tjuk EMOSI tpi x ingt nma Pnulisnya...novel 2 terbitan creative enterprise...HRAP BLEH BGTAU D MNA NK CRI NOVL 2...HBUNGI EMAIL SY FIZAH1887@YAHOO.COM @ NO FON SY 0133110143......

麻辣鴨血Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社